رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به خانوادههای شهدای قتل عام مسجد علی ابن ابیطالب زاهدان تصریح كرد: تردیدی نداشته باشید كه ما این حادثه را رها نكرده و عوامل آن را حتما شناسایی كرده و به سزای عملشان خواهیم رساند چه در داخل ایران باشند و چه در بیرون از كشور.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در جمع خبرنگاران در واكنش به اقدام تروریستی استان سیستان و بلوچستان گفت: از مدتها پیش اخباری به ما میرسید كه آمریكاییها با این گروهك تروریستی ارتباط برقرار كرده و آنان را به یكسری عملیات كور تشویق كردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه بمب گذاری در یك مسجد بمبگذاری و به خاك و خون كشیدن شیعیان رفتاری همچون شبپره است، افزود: این موضوع نشان از قدرت نیست بلكه نشان از ضعف آنان دارد. ماهیتا روشن است كه به دلیل مشكلاتی كه آمریكا در سطح منطقه دارد و برای اینكه بتوانند مطالبات خودشان را به شكل دیگری دنبال كنند، دنبال نوعی فرار به جلو هستند، اما این كار هزینه آنان را بالا میبرد.
لاریجانی تأكید كرد: ماهیت موضوع تا حد زیادی برای ما روشن است، اینكه اینان در یك مرزبندیهایی قرار میگیرند و دست به اقدامات اینچنینی میزنند به دلیل این است كه پس از آن بتوانند حوادث دیگری را به وجود آورند.
نماینده مردم قم افزود: اینكه در مسجد شیعیان این كار انجام میشود، به دلیل به وجود آوردن حساسیت علیه اهل تسنن است. برای ما روشن است كه این اتفاق از سوی اهل تسنن استان سیستان و بلوچستان انجام نشده است، همان گونه که هم علمای آنان، هم نمایندگان مجلس و شیعه و سنی نسبت به این اتفاق واكنش نشان دادند.
رئیس مجلس با بیان اینكه باید نسبت به این موضوع هشیار باشیم، گفت: یكی از شگردهای آنان این است كه در پس این ماجرا بتوانند یك نوع نفرت و تفرقه بین شیعیان و اهل تسنن در مناطق گوناگون پدید آورند.
لاریجانی با تسلیت به خانوادههای شهدای قتل عام مسجد علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان و با بیان اینكه حتما پیگیر این موضوع هستیم، تأكید كرد: خانوادههای شهدای این حادثه حتما خویشتنداری بوده و توجه داشته باشند كه پیگیری این موضوع نیازمند آرامش است تا نیروهای امنیتی كشور بتوانند موضوع را دنبال كنند. تردیدی نداشته باشید كه ما این حادثه را رها نكرده و عوامل آن را حتما شناسایی و به سزای عملشان خواهیم رسانید چه در داخل ایران باشند و چه در بیرون از كشور.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رایزنیهای انجام شده با مقامات پاكستانی گفت: مقامات پاكستانی قول دادند كه موضوع را دنبال كنند، اگر هممیهنان عزیزمان در طراحی عوامل این فاجعه گرفتار نشوند، انشاءالله این موضوع پیگیری میشود.
رئیس فراكسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، بروز چنین فجایعی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری از سوی عوامل بیگانه را نكوهش كرد و افزود: گمان میكنم نخستین مسأله این بود كه رهبر معظم انقلاب در كردستان طرح آنان را كاملا خنثی كردند و نگاه نافذ ایشان به همگرایی سنیها و شیعیان و بحث معظم له كه بیان كردند هرگونه اقدامی كه تفرقه ایجاد میكند فعل حرامی است، بسیاری از رفتارهای این چنینی را خنثی كرد، این عوامل در پی این هستند كه شرایط را به شكل سخت درآورند.
لاریجانی ادامه داد: فكر میكنم هممیهنانمان كاملا نسبت به اینگونه تحركات هشیار هستند، بنابراین نخستین مسأله این است كه این فكر اصیل اسلامی را كه جزو آرمانهای امام (ره) بوده است، تخریب كنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نزدیك بودن انتخابات دهم ریاست جمهوری گفت: ایران در شرایط سختتر از این مورد نیز انتخابات را برگزار كرده است، در شرایطی كه جنگ بود و بسیاری از مناطق كشور در اشغال عراق بود، بنابراین این گونه حركات تأثیری در انتخابات ایران نمیگذارد، بلكه مردم بیشتر مصمم میشوند كه از هویت و امنیت ملیشان دفاع كنند. اگر چنین تصوری داشته باشند، جنس ایرانیان را هنوز نشناختند و فكر میكنم مردم با بصیرت در انتخابات شركت میكنند.
لاریجانی با غیرمرتبط دانستن بمبگذاری هواپیما در اهواز با تحت تأثیر قرار گرفتن انتخابات گفت: تا جایی كه میدانم حادثه بمبگذاری در هواپیما از جنس دیگر و محدودتر بود، البته احتمال این نوع خرابكاریها نیز رد نمیشود، هر چند كه معتقدم كه چنین مسائلی بر انتخابات مؤثر نیست.
رئیس مجلس گفت: فضای انتخابات كاملا جدی است و مردم احساس مشاركت میكنند و اینگونه رفتارها هر چند كه كور هم باشد، ولی توجه مردم نسبت به سرنوشتشان را بیشتر میكند.
وی با اشاره به دوران ریاستش بر صداوسیما و فضای اطلاعرسانی در آن مقطع گفت: موضوعی كه یكی از كاندیداها در مورد پخش نكردن تصویرش از صداوسیما ظرف بیست سال گذشته مطرح كرده است، نشنیدم، چرا كه فرصت زیادی برای شنیدن همه مطالب ندارم، ولی رسانه ملی دارای استراتژی روشنی است و تصور میكنم فضا برای همه نیروهای فعالی كه در صحنه سیاسی مطالبی داشته باشند و بخواهند به آگاهی مردم برسانند آماده است.
رئیس مجلس گفت: اكنون نیز فضای انتخابات، فضایی است كه همه میتوانند حرفهایشان را بزنند. برنامههایی كه در رادیو و تلویزیون طراحی شده نسبتا موثق است و فكر میكنم تلاش دوستان در رادیو و تلویزیون بیشتر متوجه این است كه با یك فضای آرام مسائل مطرح شود.
رئیس سابق صداوسیما افزود: حالا اگر كسانی هم مطالبی بیان میكنند به نظرم رادیو و تلویزیون هماكنون نیاز ندارد كه این فضا را مشوه كند باید فضا باز باشد تا همه حرفهایشان را بزنند و چیزی باقی نماند و همه تصور كنند كه اگر مطلبی دارند كه باید مردم بشنوند در اختیار عموم بگذارند.
لاریجانی در ارزیابی از برنامههای کنونی صداوسیما درباره مناظرههای كاندیداها گفت: تا آنجا كه اطلاع دارم و از دوستان رادیو و تلویزیون پرسیدم، به ویژه آنكه یكی از كاندیداها برای بنده و آقای شاهرودی نامه نوشته بود بنده نیز با دوستان رادیو و تلویزیون صحبت كردم و برنامههایی كه دیدم، برنامههای متنوعی است. تصور میكنم رادیو و تلویزیون این فضا را ایجاد كند كه همه كاندیداها همه حرفهایشان را بزنند تا سوءتفاهمی به وجود نیاید به ویژه دوستانی كه در بخش خبر هستند باید با ملاحظه و دقت عمل كنند كه بیجهت سوءتفاهمی ایجاد نشود.
وی تأكید كرد: به نظرم، فضا برای كار رادیو و تلویزیون هماكنون مطلوب و خوب است؛ این فضا همچنان حفظ شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مسوولان صداوسیما توصیه كرد: اگر كسی انتقادی دارد انتقادش را بشنوید اگر ایرادی وارد است اصلاح كنید. به بارو بنده، نمیتوان گفت هیچ نقصی در كار وجود ندارد و خوب است كه با یك نگاه منطقی به مسائل نگریسته شود، اگر كسی هم انتقادی دارد انتقادش را مطرح كند و مسئولان نیز انتقادش را بررسی كنند. تصور میكنم مجموعه برنامههای انتخاباتی رادیو و تلویزیون برای آشنایی مردم برنامههای خوبی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات سخنگوی دولت که مصوبه احیای شوراهای عالی را مغایر با قانون اساسی و در حکم احکام ثانویه خوانده بود، گفت: چیزی به عنوان احكام اولیه و احكام ثانویه در اجرای قانون نداریم قانون كه در مجلس تصویب شده و به تأیید شورای نگهبان برسد، باید همه آن را اجرا كنند اگر هم به مجمع تشخیص فرستاده شود و آنجا آن قانون به تصویب برسد باز مبنای قانونی دارد؛ بنابراین، اینگونه مباحث كه «احكام اولیه و احكام ثانویه است» دردی را دوا نمیكند، مهم این است كه این موضوع مصوب نظام است و باید اجرا شود؛ بنابراین، نظر مجلس همچنان مصوبهای است كه به تصویب رسانده است.
دستهها