با وجود این که یک شبکه دلالی قوی در ورزش ایران و به ویژه فوتبال متلاشی شد و چندین نفر از وابستگان به این گروه توسط دستگاههای امنیتی و قضایی بازداشت شدند، به نظر میرسد فعالیت دلالهای نورچشمی مدیران ورزشی در کشورهای گوناگون همچنان ادامه دارد.
به گزارش آینده، با برخورد جدی و قانونی دستگاههای نظارتی و امنیتی کشور با چهرههای ورزشی شریک در امر دلالی و تحصیل مال نامشروع، مبارزه با فساد مالی در ورزش ایران رنگ جدی به خود گرفت.
اما در این بین، یکی از دلالهای نورچشمی مدیران ورزشی در اوکراین با قدرت تمام و بدون تخصص لازم در زمینه شناسایی مربی و کارشناسی ورزشی به جابهجایی مربی و بازیکن در رشتههای ورزشی دومیدانی، وزنهبرداری، فوتبال و فوتسال مشغول است.(ج.و) پزشک ایرانی نزدیک به بیست سال است که در اوکراین زندگی میکند و به خاطر دوستی نزدیک و خویشاوندی با رئیس یکی از فدراسیونهای ورزشی کشورمان که پیش از این مناصب گوناگونی در کمیته ملی المپیک و سازمان تربیت بدنی داشته، مربیان اوکراینی را از این کشور به فدراسیونها و باشگاههای ورزشی معرفی میکند.
این در حالی است که در سالهای اخیر، موج به کارگیری مربیان خارجی در ورزش ایران توسط کانالهای دوستانه بین مدیران ورزشی و برخی دلالهای غیر متخصص به ورزش کشورمان شدت زیادی گرفته و حقالعمل این دلالها گاهی از رقم توافق شده برای مربی انتقال یافته بیشتر است.
اما در میان رفاقتها و دلالیهای مدیران، چند فدراسیون موفق و بینالمللی کشورمان بدون وارد کردن دست افراد غیرمتخصص در این زمینه، توانستهاند رشد باشکوهی در ورزش ملی و قاره آسیا داشته باشند که از این میان، میتوان به والیبال و بسکتبال اشاره کرد.
با وجود این، دلال مورد اشاره نزدیک به پانزده سال است که به واسطه تأثیر مدیر ورزشی خود در ایران به دهگانههای دومیدانی مربیان زیادی را روانه ایران کرده و حتی زمینه زندگی برخی ورزشکاران ایرانی را نیز در اوکراین فراهم میکند.
وی که هماهنگی قابل توجهی با دوست رئیس فدراسیونش در ایران دارد، به تازگی در تلاش برای برگزاری اردوهای گوناگون تیمهای ورزشی در اوکراین است که این نکته در جای خود، نیازمند بررسی حراست سازمان تربیتبدنی و بررسی بیشتر شورای برون مرزی این سازمان است.
حضور دلالهای نورچشمی که در واقع درصدهای چشمگیری از حقالعمل خود را با دوستان داخلی تقسیم میکنند، نشانهای از فساد اداری در ورزش کشور است که باید از سوی دستگاههای ذیربط مورد بررسی دقیق و موشکافی منطبق با مستندات قرار گیرد.
حضور این افراد غیرمتخصص و دارای کانالهای دوستانه با مدیران ورزشی، موجب شده که سالیانه میلیاردها تومان از بودجه عمومی ورزش و بیتالمال به جیب مربیان درجه دوم و بدون کارنامه موفق سرازیر شود.
خریدهای غیراصولی بازیکنان فوتبال، آوردن مربیان بیاثر برای رشتههای دوومیدانی، وزنهبرداری، فوتبال و کشتی، استخدام چهرههای ازکارافتاده در دنیای حرفهای ورزشی یا مربیان گمنام از دستاوردهای مهم این دلالهای مورد حمایت مدیران ورزشی در کشور است.
پیش از این، مدیرکل روابط عمومی یکی از دستگاههای دولتی با راهاندازی دفتر و دستک دلالی صدور بازیکن ایرانی به فوتبال امارات، به چنان جایگاهی رسید که یکی از مدیران ارزشی ورزش کشور که این روزها با پرونده اختلاس 25 میلیاردی در حوزه صنعت دست به گریبان است، وی را به عنوان مدیر امور بینالملل یکی از باشگاههای مشهور فوتبال کشور منصوب کرد.
باید دید آیا روند بررسی پرونده دلالی دو طرفه در ورزش ایران که یک سوی آن برخی مدیران دلالپرور هستند، به حیاط خلوت آنها خواهد رسید یا نه؟!
دستهها