هـدفگـذاري صـحـيـح، حـلـقهاي گمشده در ورزش قهرماني ما و بويژه فوتبال ملي محسوب ميشود. اتكاي صرف به پيشينه آماري مسابقههايي كه با حريفانمان برگزار كردهايم ملاك ضعيفي براي برآورد نتايج است تا جايي كه پرورش چنين ذهنيت نپختهاي، لطمات رواني فراواني به جامعه فوتبالدوست و ورزشدوست كشور وارد ميكند.
به نوشته جام جم؛ پيشبينيهاي خوشبينانه اينچنيني مبني بر دريافت چندين و چند مدال المپيكي يا بازيهاي آسيايي يا كسب نتايج آنچناني در فوتبال (صعود آسان به جام جهاني، المپيك و موفقيت در آن عرصههاي بزرگ)، همگي با اتكا بر نتايجي به دست ميآيند كه در بازيها يا تورنمنتهاي نه چندان مهم و معتبر در برابر حريفان نهچندان آماده به دست آوردهايم.
سادهتر بگويم؛ وقتي ما به دنبال كسب نتيجه برد در هر مسابقه كمارزشي هستيم حريفان حرفهاي خارجي، به دنبال رسيدن به توان حداكثري خود در مهمترين آوردگاهها نظير جامجهاني و المپيك به سر ميبرند.
با چنين توصيفي، تفاوت معناداري بين قدرتنمايي واقـعـي حـريـفـانـي چـون تـيـمهاي ملي استراليا، ژاپن و كره جنوبي در رقابتهاي مقدماتي جامجهاني با ديدارهاي دوستانه كماهميتتر يا جام ملتهاي آسيا و … وجود دارد كه به اصل مهم هدفگذاري آنها مرتبط ميشود.
امروز صعود كره جنوبي به جام جهاني مسجل شده است، همچنانكه ناكامي اماراتيها در كسب هر موفقيتي در اين زمينه كاملا روشن است و طبيعي است كه انگيزه و آمادگي اين دو تيم در ديدارهاي پيش رو با ايران به مراتب متفاوتتر از شرايط ديدارهاي رفت ما با اين دو تيم است.
امروز و هفته بعد در چنين روزي 2 فرصت عالي سر راه تيم ملي فوتبال ايران قرار گرفته تا با 2 حريف بس كمانگيزهتر نسبت به تيم ملي ما روبهرو شويم؛ ديدارهايي كه در مقابل، براي فوتبال ما از ضريب حساسيت بسيار بالايي برخوردارند.
مديريت ذهني، روحي و انگيزشي مليپوشان خسته فوتبال ايران، ميتواند طي اين يك هفته تا حد زيادي جبران مافات كند و آب رفته را آنقدر به جوي بازگرداند كه همچنان براي رسـيـدن بـه مهمترين رويداد فوتبالي جهان كه چشمان ميلياردها بيننده را به دنبال دارد، اميدوار بمانيم.