آبان ماه سال گذشته و در پي بالا گرفتن منازعه ميان سازمان تربيتبدني و شبكه سوم برسر برنامه 90 ماجراي يك نامه دهان به دهان بين اهالي رسانه چرخيد. قضيه از اين قرار بود كه برخي سايتهاي خبري اينترنتي كه البته رسمي هم نبودند نامهاي را منتشر كردند كه تعطيلي 90 را به درخواست يك مقام عالي اجرايي كشور حكايت ميكرد.
به گزارش دنیای فوتبال؛ اين نامه خطاب به يك مديرعالي رتبه حوزه ورزش نوشته شده بود؛ به اين مضمون كه پس از انتخابات و با تغييراتي در صدا وسيما، برنامه ورزشي 90 هم تعطيل خواهد شد. در اين نامه از مديران سازمان ورزش خواسته شده بود كه با مديران برنامههاي ورزشي در تعامل باشند تا بعد از انتخابات از پخش برنامههايي مثل 90 جلوگيري شود. در ادامه اين نامه نيز 90 برنامه غيرشرعي خوانده شده بود.
آن روزها، جنبش خود جوش در حمايت از 90 شكل گرفته بود كه مديران سازمان را واداشت در قبال اين برنامه سكوت كنندو در شرايطي كه شايعه تعطيلي اين برنامه جنجالي به گوش ميرسيد و در آن شب معروف كه پيامكها به اين برنامه نميرفت، اظهارنظر دوپهلوي عادل فردوسيپور در آخر برنامه به شائبههايي موجودميافزود، حمايت ضرغامي از اين برنامه و مجري محبوبش سبب شد كه 90 به كارش ادامه دهد و مديران سازمان نيز سكوتي مرموز پيشه كنند. انتشار اين نامه در آن روزها محتواي آن را نزد عامه مردم قابل باور ميكرد اما…
براي تعطيلي نامه نمينويسند
«براي تعطيلي يك برنامه هيچ وقت نامه كتبي نمينويسند» اين را يكي از مديران صداوسيما ميگويد كه اين نامه معروف را ديده است. به عقيده اين مدير صداوسيما كه مايل نيست نامش فاش شود، هيچگاه مقامات عالي رتبه، نامه كتبي نمينويسند و اگر فرضا چنين خواستهاي داشته باشند سعي ميكنند به صورت رايزني اعمالاش كنند.
اين استدلال البته درست به نظر ميرسد،«اگر قرار باشد دولت با پخش برنامهاي مخالفت كند ميتواند آن را به صداو سيما و يا ساير مراجع مربوط در ميان بگذارد تا نيازي به روي كاغذ آوردن آن نباشد. حتي عادل فردوسيپور كه اين نامه را ديده بود به صحت آن ترديد داشت و ميگفت كه در درست بودن آن ترديد وجود دارد و نظرش اين بود كه نامه مذكور در واقع جعل شده است.
ديروز اما سعيد فائقي كه اين روزها در سخنرانيهاي انتخاباتي – تبليغاتي حضوري فعال داردبه اين نامه معروف اشاره كرد تا دنياي فوتبال به واكاوي واقعي آن ماجرا بپردازد. فائقي گفت:«پس از انتقادات سازنده برنامه90 به مسئولان سازمان، طي نامهاي به صداوسيما خواستار آن شدند كه انتقادات مطروحه نبايد از سطح فدراسيون فراتر رود.» فائقي سپس به اين نامه معروف كه البته در سنديت آن ترديد وجود دارد، اشاره ميكند:«من سفري به اصفهان داشتم و آنجا نامهاي را ديدم كه در آن برنامه 90 را غير شرعي قلمداد كرده بودند.
با اين وضع چطور ميشود گفت كه در ورزش آزادي بيان وجوددارد؟» اظهارات ديروز فائقي بهانهاي شد تا در اين گزارش به ماجراي آن نامه معروف بپردازيم. نامهاي كه همان روزها حتي موافقان برنامه 90 و خود مجرياش، بر صحت آن ترديد داشتند!